Triky jak přelstít chuť a hlad
07.06.2009 08:42- Jezte pouze krátce smažené maso se slabým kouskem chleba namazaným máslem.
- Lehký předkrm ( např. bujón se zeleninou, syrová zelenina nebo ovoce) tlumí hlad.
- Jezte více ryb. Většina ryb má méně kalorií než libové maso.
- Zabraňte kombinacím sladké-slané.
- Vařte zeleninu do poloměkka v malém množství vody a troše vývaru.
- Při vaření používejte hodně koření a bylin. Stupňují látkovou výměnu a tím spálíte více kalorií.
- Sůl přidávejte do jídla až na konec (drží vodu v těle), slánku nedávejte vůbec na stůl.
- Smažte velké kusy masa i drůbeže, nejlépe v remosce. Budou i bez tuku křupavé.
- Brambora podávejte vařené ve slupce. Lépe zasytí, protože v nich zůstane zachováno více živin.
- Vydatná snídaně s hodnotnou bílkovinou ( vejce, tvaroh, sýr nebo šunka) zeštíhlují. Bez pořádné snídaně se oběd i večeře usazují v těle.
- Špekáčky a párky před smažením několikrát vidličkou propíchněte. Tuk lépe vyteče.
- Amolety a jiná vaječná jídla zadělávejte vodou namísto mlékem a smažte je bez tuku na teflonové pánvy.
- Omáčky zahušťujte místo mouky jogurtem.
- Majonézu si dělejte sami. Žloutek smíchejte s lžičkou hořčice, zašlehejte 2 lžíce oleje. Nakonec přidejte 50 - 70gr polotučného tvarohu a ochuťte pepřem a citronem.
- Trik pro milovnice šlehačky: Nahradíte-li polovinu šlehačky našlehaným bílkem, ušetříte spoustu kalorií.
- Tuk ze šťávy pečeně odstraníte následovně: Hrst ledových kostek dejte do utěrky jako do sáčku a opatrně jezděte po povrchu štávy. Tuk se přilepí na utěrku.
- Podávejte jídlo s bohatou oblohou ( okurky, salát, rajčata apod.) na tom samém talíři. Takto vypadají i malé porce veliké.
- Jezte pravidelně ve stejnou dobu.
- V případě neovladateného hladu, vezměte do úst lžíci sušeného mléka ( odstředěného) Vysoká koncetrace bílkovin blokuje chuť.
- Máte chuť mlsat? Sušená švestka chuť utlumí.
- Nevečeřte před 19. hodinou. Pro vaše tělo je to brzo. Pojíte- li po 19. hodině, zůstanete sytí až do spánku a nepotřebujete k televizi žádné "zobání".
- Nepijte šťávu s pomerančů a grepů, ale jezte je celé. Lépe zasytí pro velký obsah vláknin.
- Na obložené chlebíčky použijte místo másla trochu hořčice, salátový list nebo kolečko okurky.
- Mleté maso kupujte pouze čisté hovězí nebo vepřové. Je libovější než míchané.
- Chleba i salám nechte nakrájet již v obchodě na slabé plátky.
- I večeři jezte příborem. Po třech soustech příbor odložte a chvilku počkejte, krátká přestávka pomáhá k rychlejšímu zasycení.
- Vypijte před obědem 2 až 3 sklenice vody. Zaplní krátkodobě žaludek.
- Jste pozvaní k přátelům na večeři? Snězte předtím 1až 2 hodně natvrdo vařená vejce. Zasytí to, ale nepřiberete.
- jestli jste jednou pořádně hřešili, vložte "tvrdej den". Jezte pouze zeleninu, tvaroh, jogurt a bylinkový vývar.
- " První pomoc" proti nepřekonatelnému hladu! Důkladně si vypláchněte ústa ústní vodou s velkým obsahem máty peprné. Toto ztlumí na krátkou dobu pocit hladu. Nebo žvýkejte žvýkačku s velkým obsahem máty peprné.
———
Zpět